Doorgaan naar hoofdcontent

KOUDE LUNGO MACCHIATO

BENODIGDHEDEN:

  • Lungo kopje
  • Aeroccino

INGREDIËNTEN:

  • 1 lungo van de Vivalto Lungo koffie, ook lekker met de Linizio Lungo
  • 5 eetlepels gemalen ijs
  • 4 eetlepels melkschuim
  • 4 theelepels bruine suiker
  • cacaopoeder
BEREIDING:
  • Bereid de Vivalto Lungo in een lungo-kopje, en voeg de suiker toe.
  • Bereid het melkschuim met het stoompijpje van uw Nespresso machine of de Aeroccino melkopschuimer en zet aan de kant.
  • Voeg het gemalen ijs (4 tot 5 eetlepels) toe aan het lungo-kopje en giet er het melkschuim (3 tot 4 eetlepels) bovenop.
  • Garneer met cacaopoeder indien gewenst.
  • Serveer direct.


Populaire posts van deze blog

Coffee Mozart

INGREDIËNTEN: 1 warme espresso 30 ml chocolade (likeur of alcoholvrije siroop) Slagroom Cacao poeder BEREIDING: Maak zoals hierboven beschreven een espresso in een glas wat je ook voor een cappuccino zou gebruiken. Schenk de chocolade likeur in de espresso en meng het goed door. Voeg een spiraal van slagroom toe en bestrooi de slagroom met cacao poeder.

ES ALPUKAT KOPI - INDONESISCHE KOFFIE

Voor 2 personen: INGREDIËNTEN: ½ rijpe avocado 1 kopje sterk gezette koffie, afgekoeld ¼ kopje gezoete, gecondenseerde melk ½ kopje koude melk 2 theelepels vanille-extract 2 kopjes ijsblokjes Blender BEREIDING: Doe alles behalve het ijs in een blender en pureer het mengsel. Verdeel de ijsblokjes over twee gekoelde glazen. Giet de helft van het gepureerde mengsel in elk van de glazen.