Doorgaan naar hoofdcontent

DE MAZAGRAN - PORTUGESE IJSKOFFIE

INGREDIËNTEN:
  • Enkele of dubbele shot espresso
  • 1 eetlepel suiker, of naar smaak
  • Het sap van een halve citroen
  • ¼ kopje koud water
  • 30 ml rum
  • IJsklontjes
  • Enkele muntblaadjes
BEREIDING:
  • Voeg de suiker toe aan de espresso zodat deze oplost, giet het in een kom en laat het afkoelen.
  • Voeg aan de afgekoelde espresso het water, citroensap en rum toe.
  • Doe het ijs in een lang glas en giet er het espressomengsel overheen.
  • Stop de muntblaadjes in het glas.




Populaire posts van deze blog

Coffee Mozart

INGREDIËNTEN: 1 warme espresso 30 ml chocolade (likeur of alcoholvrije siroop) Slagroom Cacao poeder BEREIDING: Maak zoals hierboven beschreven een espresso in een glas wat je ook voor een cappuccino zou gebruiken. Schenk de chocolade likeur in de espresso en meng het goed door. Voeg een spiraal van slagroom toe en bestrooi de slagroom met cacao poeder.

ES ALPUKAT KOPI - INDONESISCHE KOFFIE

Voor 2 personen: INGREDIËNTEN: ½ rijpe avocado 1 kopje sterk gezette koffie, afgekoeld ¼ kopje gezoete, gecondenseerde melk ½ kopje koude melk 2 theelepels vanille-extract 2 kopjes ijsblokjes Blender BEREIDING: Doe alles behalve het ijs in een blender en pureer het mengsel. Verdeel de ijsblokjes over twee gekoelde glazen. Giet de helft van het gepureerde mengsel in elk van de glazen.