Doorgaan naar hoofdcontent

ESPRESSO MACCHIATO

BENODIGDHEDEN:
  • Espresso-kopje of waterglaasje (ca. 110 ml)
  • Aeroccino
INGREDIËNTEN:
  • 1 espresso (40 ml) van de Roma koffie, ook lekker met Master Origin India of Volluto koffie
  • 50 ml melk
  • suiker
  • chocoladevlokken
BEREIDING:
  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Zet de espresso (40 ml) in het espressokopje of het waterglaasje en voeg eventueel een beetje suiker toe.
  • Voeg voorzichtig een flinke eetlepel melkschuim toe aan de koffie.
  • Garneer, indien gewenst, met de chocoladevlokken en serveer direct.
  • Geniet ervan.


Populaire posts van deze blog

Coffee Mozart

INGREDIËNTEN: 1 warme espresso 30 ml chocolade (likeur of alcoholvrije siroop) Slagroom Cacao poeder BEREIDING: Maak zoals hierboven beschreven een espresso in een glas wat je ook voor een cappuccino zou gebruiken. Schenk de chocolade likeur in de espresso en meng het goed door. Voeg een spiraal van slagroom toe en bestrooi de slagroom met cacao poeder.

ES ALPUKAT KOPI - INDONESISCHE KOFFIE

Voor 2 personen: INGREDIËNTEN: ½ rijpe avocado 1 kopje sterk gezette koffie, afgekoeld ¼ kopje gezoete, gecondenseerde melk ½ kopje koude melk 2 theelepels vanille-extract 2 kopjes ijsblokjes Blender BEREIDING: Doe alles behalve het ijs in een blender en pureer het mengsel. Verdeel de ijsblokjes over twee gekoelde glazen. Giet de helft van het gepureerde mengsel in elk van de glazen.