Doorgaan naar hoofdcontent

IJSKOFFIE MET MELK EN KRUIDEN

BENODIGDHEDEN:

  • Receptenglas (ca. 270ml)
  • Aeroccino
  • Kannetje
INGREDIËNTEN:
  • 1 espresso (40ml) van de Ispirazione Ristretto Italiano koffie (ook lekker met Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
  • 150ml melk
  • crushed ice
  • een snufje kaneel, nootmuskaat of cacao
BEREIDING:
  • Zet het receptenglas onder uw Nespresso machine en zet de espresso (40 ml) in het glas.
  • Voeg 1 eetlepel crushed ice toe.
  • Bereid het koude melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer.
  • Voeg de koude melk toe aan de koffie in het glas en top het glas af met 2 eetlepels van het melkschuim.
  • Bestrooi het melkschuim als laatste met een snufje kaneel, nootmuskaat of cacao.
  • Serveer direct.


Populaire posts van deze blog

Coffee Mozart

INGREDIËNTEN: 1 warme espresso 30 ml chocolade (likeur of alcoholvrije siroop) Slagroom Cacao poeder BEREIDING: Maak zoals hierboven beschreven een espresso in een glas wat je ook voor een cappuccino zou gebruiken. Schenk de chocolade likeur in de espresso en meng het goed door. Voeg een spiraal van slagroom toe en bestrooi de slagroom met cacao poeder.

ES ALPUKAT KOPI - INDONESISCHE KOFFIE

Voor 2 personen: INGREDIËNTEN: ½ rijpe avocado 1 kopje sterk gezette koffie, afgekoeld ¼ kopje gezoete, gecondenseerde melk ½ kopje koude melk 2 theelepels vanille-extract 2 kopjes ijsblokjes Blender BEREIDING: Doe alles behalve het ijs in een blender en pureer het mengsel. Verdeel de ijsblokjes over twee gekoelde glazen. Giet de helft van het gepureerde mengsel in elk van de glazen.