Doorgaan naar hoofdcontent

KOFFIECUSTARD MET KARAMEL-MELKSCHUIM

BENODIGDHEDEN:

  • Espressokopje (80 ml)
  • Steelpan
  • Kom
  • Aeroccino
  • Lepel

INGREDIËNTEN:

  • 1 espresso van de Volluto koffie
  • 100 ml melk
  • theelepel karamelsiroop
  • 5 theelepels custard (kant-en-klaar of zelfgemaakt via de onderstaande methode)

Voor de custard
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eierdooiers
  • 50 gr witte suiker
  • een half vanillestokje, in de lengte gesneden

BEREIDING:
  • Kook de melk samen met een half vanillestokje in een steelpan.
  • Sla de eidooiers in een kom samen met de suiker.
  • Blijf de eieren en de suiker roeren en giet terwijl in de melk met het gespleten vanillestokje.
  • Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en laat het indikken op een laag vuur (laat het mengsel niet koken, omdat dit de room zal doen schiften).
  • Test de custard met een lepel zodra de custard begint te kleven aan de lepel haalt u de pan van het fornuis.
  • Blijf roeren zodat het mengsel glad en romig blijft.
  • Verwijder het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit om terug toe te voegen aan de custard.
  • Bereid een Volluto koffie (25 ml) in een espresso-kopje of een klein Nespresso receptglas en voeg 5 theelepels van de kant-en-klare of zelfgemaakte crème pâtissière toe.
  • Bereid melkschuim met behulp van het stoompijpje van uw Nespresso machine of uw Aeroccino melkopschuimer, en voeg de karamelsiroop toe zodra het schuim zicht begint te vormen.
  • Bedek de koffie custard met het melkschuim met de karamelsmaak.
  • Geniet ervan.


Populaire posts van deze blog

Coffee Mozart

INGREDIËNTEN: 1 warme espresso 30 ml chocolade (likeur of alcoholvrije siroop) Slagroom Cacao poeder BEREIDING: Maak zoals hierboven beschreven een espresso in een glas wat je ook voor een cappuccino zou gebruiken. Schenk de chocolade likeur in de espresso en meng het goed door. Voeg een spiraal van slagroom toe en bestrooi de slagroom met cacao poeder.

ES ALPUKAT KOPI - INDONESISCHE KOFFIE

Voor 2 personen: INGREDIËNTEN: ½ rijpe avocado 1 kopje sterk gezette koffie, afgekoeld ¼ kopje gezoete, gecondenseerde melk ½ kopje koude melk 2 theelepels vanille-extract 2 kopjes ijsblokjes Blender BEREIDING: Doe alles behalve het ijs in een blender en pureer het mengsel. Verdeel de ijsblokjes over twee gekoelde glazen. Giet de helft van het gepureerde mengsel in elk van de glazen.