BENODIGDHEDEN:
INGREDIËNTEN:
Voor de custard
BEREIDING:
- Espressokopje (80 ml)
- Steelpan
- Kom
- Aeroccino
- Lepel
INGREDIËNTEN:
- 1 espresso van de Volluto koffie
- 100 ml melk
- theelepel karamelsiroop
- 5 theelepels custard (kant-en-klaar of zelfgemaakt via de onderstaande methode)
Voor de custard
- 250 ml halfvolle melk
- 2 eierdooiers
- 50 gr witte suiker
- een half vanillestokje, in de lengte gesneden
BEREIDING:
- Kook de melk samen met een half vanillestokje in een steelpan.
- Sla de eidooiers in een kom samen met de suiker.
- Blijf de eieren en de suiker roeren en giet terwijl in de melk met het gespleten vanillestokje.
- Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en laat het indikken op een laag vuur (laat het mengsel niet koken, omdat dit de room zal doen schiften).
- Test de custard met een lepel zodra de custard begint te kleven aan de lepel haalt u de pan van het fornuis.
- Blijf roeren zodat het mengsel glad en romig blijft.
- Verwijder het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit om terug toe te voegen aan de custard.
- Bereid een Volluto koffie (25 ml) in een espresso-kopje of een klein Nespresso receptglas en voeg 5 theelepels van de kant-en-klare of zelfgemaakte crème pâtissière toe.
- Bereid melkschuim met behulp van het stoompijpje van uw Nespresso machine of uw Aeroccino melkopschuimer, en voeg de karamelsiroop toe zodra het schuim zicht begint te vormen.
- Bedek de koffie custard met het melkschuim met de karamelsmaak.
- Geniet ervan.