Doorgaan naar hoofdcontent

VANILLE IJSKOFFIE

BENODIGDHEDEN:

  • Receptenglas (ca. 270 ml)
  • Aeroccino
INGREDIËNTEN:
  • 1 lungo (110 ml) van de Fortissio Lungo, ook lekker met Linizio Lungo of Vivalto Lungo Decaffeinato
  • 50 ml melk
  • 2 scheppen vanille-ijs
  • ijsblokjes
BEREIDING:
  • Bereid het koude melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer en zet eventjes aan de kant.
  • Voeg 2 scheppen vanille-ijs en 3 ijsblokjes toe aan het receptenglas.
  • Zet het glas onder uw Nespresso machine, zet de lungo (110 ml) op het ijs in het glas en roer het geheel vervolgens voorzichtig door.
  • Schenk als laatste het koude melkschuim op de koffie in het glas.
  • Serveer direct.












Populaire posts van deze blog

Coffee Mozart

INGREDIËNTEN: 1 warme espresso 30 ml chocolade (likeur of alcoholvrije siroop) Slagroom Cacao poeder BEREIDING: Maak zoals hierboven beschreven een espresso in een glas wat je ook voor een cappuccino zou gebruiken. Schenk de chocolade likeur in de espresso en meng het goed door. Voeg een spiraal van slagroom toe en bestrooi de slagroom met cacao poeder.

ES ALPUKAT KOPI - INDONESISCHE KOFFIE

Voor 2 personen: INGREDIËNTEN: ½ rijpe avocado 1 kopje sterk gezette koffie, afgekoeld ¼ kopje gezoete, gecondenseerde melk ½ kopje koude melk 2 theelepels vanille-extract 2 kopjes ijsblokjes Blender BEREIDING: Doe alles behalve het ijs in een blender en pureer het mengsel. Verdeel de ijsblokjes over twee gekoelde glazen. Giet de helft van het gepureerde mengsel in elk van de glazen.