Doorgaan naar hoofdcontent

VANILLE IJSKOFFIE

BENODIGDHEDEN:

  • Receptenglas (ca. 270 ml)
  • Kom
  • Mixer
  • Kannetje
INGREDIËNTEN:
  • 1 lungo (110 ml) van de Vivalto Lungo koffie, ook lekker met de Linizio Lungo
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml melk
  • 1 schep vanilleijs
  • ijsblokjes
BEREIDING:
  • Voeg de melk en het vanille-ijs toe aan de kom.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het vanillemerg uit het stokje met behulp van een mes en voeg het merg toe aan de kom.
  • Zet het kannetje onder uw Nespresso machine en zet de lungo (110 ml) in het kannetje.
  • Schenk de koffie vervolgens bij het mengsel in de kom en mix het geheel goed door.
  • Vul het receptenglas met het ijsmengsel.
  • Serveer direct.


Populaire posts van deze blog

Coffee Mozart

INGREDIËNTEN: 1 warme espresso 30 ml chocolade (likeur of alcoholvrije siroop) Slagroom Cacao poeder BEREIDING: Maak zoals hierboven beschreven een espresso in een glas wat je ook voor een cappuccino zou gebruiken. Schenk de chocolade likeur in de espresso en meng het goed door. Voeg een spiraal van slagroom toe en bestrooi de slagroom met cacao poeder.

ES ALPUKAT KOPI - INDONESISCHE KOFFIE

Voor 2 personen: INGREDIËNTEN: ½ rijpe avocado 1 kopje sterk gezette koffie, afgekoeld ¼ kopje gezoete, gecondenseerde melk ½ kopje koude melk 2 theelepels vanille-extract 2 kopjes ijsblokjes Blender BEREIDING: Doe alles behalve het ijs in een blender en pureer het mengsel. Verdeel de ijsblokjes over twee gekoelde glazen. Giet de helft van het gepureerde mengsel in elk van de glazen.