Doorgaan naar hoofdcontent

WARM-KOUDE VANILLEKOFFIE MET KARAMEL

BENODIGDHEDEN:

  • Cappuccino-kopje (ca. 180 ml)
  • Aeroccino
INGREDIËNTEN:
  • 2 espresso's (40 ml) van de Volluto koffie
  • 1 schep vanilleijs
  • 50 ml melk
  • 1 tl karamelsiroop
  • chocoladevlokken
BEREIDING:
  • Schenk de melk en de karamelsiroop in uw Aeroccino melkopschuimer, bereid het melkschuim en zet eventjes aan de kant.
  • Zet de espresso (40 ml) in het cappuccino-kopje en voeg daar twee eetlepels melkschuim aan toe.
  • Voeg daar als laatste een schep vanille-ijs aan toe en garneer met de chocoladevlokken.
  • Serveer direct.


Populaire posts van deze blog

Coffee Mozart

INGREDIËNTEN: 1 warme espresso 30 ml chocolade (likeur of alcoholvrije siroop) Slagroom Cacao poeder BEREIDING: Maak zoals hierboven beschreven een espresso in een glas wat je ook voor een cappuccino zou gebruiken. Schenk de chocolade likeur in de espresso en meng het goed door. Voeg een spiraal van slagroom toe en bestrooi de slagroom met cacao poeder.

ES ALPUKAT KOPI - INDONESISCHE KOFFIE

Voor 2 personen: INGREDIËNTEN: ½ rijpe avocado 1 kopje sterk gezette koffie, afgekoeld ¼ kopje gezoete, gecondenseerde melk ½ kopje koude melk 2 theelepels vanille-extract 2 kopjes ijsblokjes Blender BEREIDING: Doe alles behalve het ijs in een blender en pureer het mengsel. Verdeel de ijsblokjes over twee gekoelde glazen. Giet de helft van het gepureerde mengsel in elk van de glazen.