Doorgaan naar hoofdcontent

Dalgona koffie


Wat is Dalgona koffie?
Dalgona-koffie is een drank die wordt gemaakt door gelijke hoeveelheden instantkoffiepoeder, suiker en heet water te kloppen tot het romig wordt en vervolgens wordt toegevoegd aan koude of warme melk. Af en toe wordt het overgoten met koffiepoeder, cacao, verkruimelde koekjes of honing.


NODIG:
Keukenmixer met garde.

INGREDIËNTEN:
  • 4 eetlepels oploskoffie (bijv. Nescafe),
  • 2 – 4 eetlepels suiker,
  • 4 eetlepels gekookt water,
  • 200–400 ml melk,
  • ijsklontjes.
BEREIDING:
  • Schep de koffie en de suiker in een kom.
  • Giet hier het water bij dat net van de kook af is en roer kort door elkaar om de koffie en suiker op te lossen.
  • Klop met de mixer de koffie lichtbruin en romig gedurende 5 minuten, op middelhoge snelheid.
  • Ondertussen vul je 4 cappuccino glazen of 3 latte glazen voor driekwart met ijsblokjes.
  • Schenk hier melk bij tot het glas voor driekwart gevuld is.
  • Lepel de ‘whipped coffee’ nu bovenop de melk en roer je koffie even door.
  • Serveer de dalgona koffie direct.

Populaire posts van deze blog

Coffee Mozart

INGREDIËNTEN: 1 warme espresso 30 ml chocolade (likeur of alcoholvrije siroop) Slagroom Cacao poeder BEREIDING: Maak zoals hierboven beschreven een espresso in een glas wat je ook voor een cappuccino zou gebruiken. Schenk de chocolade likeur in de espresso en meng het goed door. Voeg een spiraal van slagroom toe en bestrooi de slagroom met cacao poeder.